Skip to content

Τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα της Βέφας Αλεξιάδου

Η αγαπημένη μαγείρισσα των Ελλήνων μπορεί να μην είναι κοντά μας, όμως οι μοναδικές της συνταγές πάντα θα  μας τη θυμίζουν. Και μιας κι έρχονται Χριστούγεννα, ευκαιρία να ξαναδούμε τη συνταγή της για υπέροχα μπισκότα.

Υλικά

  • 1 Βιτάμ
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα πορτοκάλι χυμό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 2 βανίλιες
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι
  • 2 κουβερτούρες

Συνταγή

  • Χτυπάμε το Βιτάμ στο μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη
  • Στύβουμε το χυμό και διαλύουμε τη σόδα
  • Τα ρίχνουμε όλα μαζί στο μίξερ μαζί με τη βανίλια και το αλεύρι
  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Χτυπάμε ίσα ίσα να αναμιχθεί
  • Λαδώνουμε τα χέρια και πλάθουμε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό. Τα τοποθετούμε αραιά, γιατί απλώνουν
  • Ψήνουμε για 10 έως 12 λεπτά στους 200 βαθμούς